Sukkerpolitik for Børnehuset Tulshøjvej 5

I Børnehuset har vi i samarbejde med forældrerådet lavet en sukkerpolitik. Det er med baggrund i, at sukker er dårligt for tænderne og gør kvaliteten af kosten ringere, fordi det ikke indeholder næringsstoffer men istedet optager plads for nærigsrig mad. 


Vi ønsker at give børnene kendskab til sundt og usundt. Det synes vi blandt andet, vi gør ved at begrænse mængden af sukker og tilbyde alternativer.

Så meget sukker anbefales til børn:

  • Under 2 år: max 20 g. pr. dag
  • 2 til 5 år: max 30 g. pr. dag
  • 6 til 7 år: max 45 g. pr. dag

 

I hverdagen

Vi serverer ikke madvarer, som indeholder raffineret sukker som fx saftevand, kager, kiks, syltetøj mm.

Drikkevarer

Børnene bliver tilbudt vand til alle måltiderne. Jeres barn skal derfor ikke have andre drikkevarer med hjemmefra. Børnene har altid mulighed for at gå på badeværelset eller ud i køkkenet for at drikke vand. På varme sommerdage får børnene tilbudt vand på legepladsen flere gange om dagen.

Ved særlige lejligheder

Det kan ske, at der ved Børnehusets arrangementer: Fastelavn, påske, sommerfest, Halloween og december måned, bliver serveret fx et stykke kage, fastelavnsboller, pebernødder eller lignende. Det kan også ske, at vi fx en varm sommerdag kan servere en sodavandsis eller varmer en varm kop kakao omkring bålet en kold vinterdag. Det vil dog kun være i et yderst begrænset omfang.

Fødselsdage og afslutning

Når det enkelte barn holder fødselsdag i børnehuset, må der ikke serveres kage/saftevand, Vi anbefaler boller uden glasur, pizzasnegle og forskellig frugt. Intet slik hverken som slikposer eller på bollerne.

Når tiden nærmer sig, og kommende skolegruppe holder afslutning, må der heller ikke serveres kage. Personalet laver en liste med det, der må uddeles, og så krydser forældrene af, hvad de hver især tager med.

På ture

Når børnene fx er i Føtex med voksne fra Børnehuset, må børnene ikke få noget. Heller ikke smagsprøver og børneboller.